FAQ


Meest gestelde vragen:

Waarom een houten ring?


Spring eens uit de kudde en draag iets origineels.

Verjaardag, moederdag, vaderdag, verloving, trouw of 5-jarig huwelijk (ja inderdaad; een houten huwelijk), om een vriendschap/liefde te bezegelen, als beloning, etc...... zoveel redenen om een houten ring cadeau te doen.

Sommigen zijn allergisch voor metalen, anderen verkiezen een houten ring, gewoon omdat hij mooi is.

Je kiest zelf het model,

                   de maat (van 50 (15,92) tot 75 (23,87),

                   de breedte (aanpasbaar voor enkele modellen),

                   en het soort profiel (afgerond of recht, zie foto hiernaast).


De meeste ringen hebben een breedte van 7 tot 9 mm.

Ook de breedte van sommige ringen kan variabel zijn

en is te bespreken.

Elke ring is sowieso een uniek handgemaakt product, vervaardigd uit FSC-goedgekeurd hout en is het resultaat van upcycling.Hoe duurzaam is een houten ring?


De ringen worden standaard afgewerkt met een waterresistente lak. Dit wordt rechtstreeks aangebracht op de ring en zorgt ervoor dat het hout beschermd blijft tegen externe factoren.

Een ring met lakafwerking is onderhoudsvrij, op voorwaarde dat de afwerkingslaag intact blijft. Belangrijk is om te allen tijde externe agressoren te vermijden, zoals chloor, detergenten, zepen, bijtende producten, zand of andere schurende of harde materialen. Wanneer je zwaar fysiek werk doet, of je gaat gewichtheffen, liever zonder de houten ring. Occasioneel handen wassen is geen probleem, droog de ring nadien wel goed af.

Het is normaal dat de laklaag, na verloop van tijd, slijt. Wanneer de laag teveel beschadigd is, afhankelijk van de draagintensiteit, gelieve terug contact op te nemen met Houten Ring om de ring te laten herlakken.


Een houten ring is veel duurzamer en sterker dan algemeen wordt aangenomen. Versplintering of het breken van de ring komt er totaal niet aan te pas, indien hij met de juiste zorg gedragen wordt.Wat moet ik doen om hem zo lang mogelijk mooi te houden?


Lees het antwoord op de vraag ‘Hoe duurzaam is een houten ring?’, blijf hieraan trouw en koester hem…Hoe kies ik de juiste ringmaat?


De omtrek van de vinger wordt door Houten Ring als ‘werkingsmaat’ gebruikt. Klik hier om de tabel te raadplegen voor eventuele omrekeningen van binnendiameter of andere maten.

Ken je je ringmaat niet, neem dan een ring die goed past (van jezelf of probeer er één van familie of vrienden) en dan kun je met behulp van de afgedrukte tabel jouw maat bepalen. Let er op dat je op de juiste schaal afprint (meestal 95,5% zo blijkt), anders geef je een verkeerde ringmaat door. Het balkje onderaan het afgeprinte document moet 5 cm lang zijn.

Belangrijk is dat je de maat van je vinger opmeet bij milde temperatuursomstandigheden, dus niet bij 35°C of vriesweer. Als je twijfelt tussen 2 maten, kies dan de grootste maat.

Je kan ook een afspraak maken en even binnenspringen om je ringmaat te laten bepalen.Hoeveel tijd zit er tussen de bestelling en het ontvangen van de ring?


Wanneer een ring op voorraad is kan hij gewoon worden afgehaald of verzonden.

In het andere geval moet je rekenen op een drietal weken. Deze termijn heeft vooral te maken met de droog- en inwerktijden van lijm, houtolie en lak.Ik zie geen winkelkarretje op de website, hoe kan ik bestellen en betalen?


Pascale kiest er bewust voor om unieke exemplaren te maken voor unieke mensen, er is dus geen webshop.

Via de contactpagina stuur je een mailtje met je bestelling of vraag die je op dat moment hebt.

Pascale antwoordt zo snel mogelijk op mails en dit voor 99% binnen de 24u.

Wanneer een bestelling geplaatst werd kun je het bedrag gewoon overschrijven, wanneer je een ring ter plaatse past en goed vindt kan je cash betalen of via de Payconiq-app.Kan ik ook een cadeaubon bestellen bij Houten Ring?


Ja, er zijn bonnen t.w.v. 25, 50 en 75 euro. Hij is 6 maanden geldig.Kan ik de ring afhalen wanneer hij klaar is, of wordt hij opgestuurd?


Je kunt de ring afhalen in Turnhout, maar je kunt ook kiezen voor verzending. Hiervoor betaalt u 7 euro (voor verzending in België, andere landen op aanvraag) om de ring veilig tot bij jou te krijgen. De ring wordt dan als pakketje verzonden met een traceercode. Je wordt uiteraard ingelicht wanneer de ring klaar is en verzonden wordt.Wat moet ik doen wanneer mijn houten ring en/of laklaag beschadigd werd?


De kans is groot dat de ring hersteld kan worden. Neem enkele foto’s waarop het defect duidelijk zichtbaar is en neem contact op met Houten Ring. Stuur dan de foto’s, samen met een woordje uitleg, door naar pascale@houtenring.be. Een diagnosestelling van de ring zal verder verloop bepalen.De houdbaarheid van een houten ring


Hout is een meer kwetsbaar materiaal dan metaal, dat is geen geheim. Wanneer de ring goed verzorgd en met zorg gedragen wordt zal hij jarenlang meegaan. Als een goed verzorgde ring toch tekenen vertoond van vroegtijdige slijtage kan dit in overleg hersteld worden.

Zoals reeds vermeld bij ‘Hoe duurzaam is een houten ring?’ kan de laklaag beschadigd geraken door scherpe of schurende voorwerpen.


Helaas kan Houten Ring niet verantwoordelijk worden gesteld voor enig verlies, diefstal of beschadiging van de ring die optreedt tijdens de verzending.

Een ring die vanuit het atelier naar een klant wordt opgestuurd, wordt steeds als pakketje met traceercode verzonden.

Houten Ring raadt aan hetzelfde te doen wanneer je een ring naar het atelier verzendt.

U heeft steeds de mogelijkheid op gratis afhaling en retour in het aankooppunt te Turnhout.Waar en wanneer kan ik terecht bij Houten Ring?


Houten Ring heeft geen fysieke winkel, maar uiteraard ben je van harte welkom na afspraak. Neerhofstraat 26, 2300 Turnhout.

Kom Houten Ring ook zeker een bezoekje brengen op één van de volgende kunst- of ambachtmarkten, klik hier voor de data.